Website Ouder-en jeugdsteunpunt

Website Ouder-en jeugdsteunpunt

Nieuw: ouder- en jeugdsteunpunt 30 06

Denk je dat jouw kind extra ondersteuning nodig heeft op school, maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Wil je weten welke hulp je kunt verwachten van een school en wat basisondersteuning is? Of vraag je je af hoe passend onderwijs in Nederland en in deze regio werkt? Dan kun je terecht bij ouder- en jeugdsteunpunt 30 06.

 Het kan lastig zijn om duidelijke informatie te vinden over passend onderwijs. Als ouder en jeugdige krijg je te maken met specialisten op school en met een samenwerkingsverband. En misschien ook met jeugdhulp of andere partijen. Je kunt termen horen die je niet kent. Of vragen hebben waarop je het antwoord niet weet. Dan is het fijn als je één plek hebt waar je terecht kunt voor begrijpelijke informatie. Een plek waar je om hulp of advies kunt vragen. Daarvoor is het ouder- en jeugdsteunpunt bedoeld. De site van het ouder- en jeugdsteunpunt in deze regio is www.ouderjeugdsteunpunt3006.nl.

Zoeken via ‘vraag en antwoord’

Op de website van het ouder- en jeugdsteunpunt vind je allerlei vragen en antwoorden: voor ouders die een kind hebben dat op een basisschool zit of bijna naar school gaat. En voor ouders met een kind in het voortgezet onderwijs. De vragen en antwoorden zijn door het ministerie samen met ouders en andere partners opgesteld. Die informatie hebben we aangevuld met informatie over hoe we in deze regio werken. Ouders en jeugdigen hebben we betrokken bij het maken van de website.

Binnenkort wordt de site ook nog aangevuld met vragen en antwoorden voor leerlingen.

Neem gauw een kijkje: www.ouderjeugdsteunpunt3006.nlSWVVO3006Kleurenbalk_opzekop