Conferentie 2020

Op 21 januari 2020 was de eerste editie van de jaarlijkse conferentie passend onderwijs van Samenwerkingsverband VO 30 06. Een middag voor iedereen die zich betrokken voelt bij Passend Onderwijs in onze regio: Oss, Uden, Meierijstad, Landerd en Bernheze. Onder de noemer ‘Samen op koers met passend onderwijs’ kwamen zo’n 150 mensen samen om te verbinden, ontmoeten en inspireren. Het gezelschap was divers: van docenten tot bestuurders, naast VO ook PO en MBO, gemeenten en jeugdhulp. Het Fioretti College was dit jaar de gastheer. We konden gedurende de middag genieten van versnaperingen gemaakt en geserveerd door leerlingen van de afdeling Horeca, Brood en Recreatie.

 

Mirjam van Oers, directeur van het SWV VO 30 06, opende de middag met het verhaal ‘Samen op koers met Passend Onderwijs’. Een verhaal over verantwoording, inspiratie, uitdagingen en vooral ook kansen. Het verhaal staat bij de downloads onderaan deze pagina. In het verhaal zijn ook drie filmpjes getoond:

Netwerksamenwerking

Samen steeds beter

Doorlopende ondersteuning PO-VO

Vervolgens kregen de bezoekers een korte ‘amuse’ van Hans Kaldenbach en Jeroen van Veenendaal. Op een interactieve en humorvolle manier werd de zaal meegenomen in strategieën om te communiceren met lastige jongeren (en hun ouders): Wat is het effect van jouw communicatie en hoe kun je dat op eenvoudige manier veel effectiever laten zijn?

 

Tijdens de verschillende inspiratiesessies leerden de aanwezigen over uiteenlopende onderwerpen, uiteraard allemaal gerelateerd aan passend onderwijs.

 

Tijdens de pauze was er gelegenheid om de posterpresentaties te bekijken van de projecten en pilots in de scholen die mede tot stand zijn gekomen door het innovatiefonds van het samenwerkingsverband.

 

Vervolgens pakten Hans en Jeroen de draad weer op en verrijkten de zaal met nog meer praktische handvatten en inzichten. Aan het einde van de middag kregen alle aanwezigen een boek naar keuze uitgereikt: ‘Korte lontjes’, ‘Lastige ouders, moeilijke leerlingen’ of ‘Machomannetjes’

 

Als afsluiting van de middag konden de aanwezigen onder het genot van heerlijke hapjes en een drankje napraten.

 

Een traditie is geboren… Hou de website van ons samenwerkingsverband in de gaten voor de save-the-date voor de conferentie van 2021!

Enkele reacties van de bezoekers

“14 workshops en maar 1 keuze mogen maken: Ik heb het gevoel dat ik veel gemist heb.”

“Ik vond het een zeer inspirerende middag met veel afwisseling en goede kans om elkaar te ontmoeten!”

“Deze keer heb ik echt iets geleerd tijdens de conferentie, heel erg fijn! Ik kwam informatie halen en deze heb ik gekregen i.p.v. zelf de informatie aandragen d.m.v. overleg/sparren/intervisie. Complimenten voor de organisatie!”

“Fijne, ontspannen sfeer die aanzette tot inspiratie.”

“Het zou mooi zijn als er meer docenten (gefaciliteerd worden) deelnemen aan deze middag.
Vooral de presentatie van Hans Kaldenbach en Jeroen van Veenendaal was erg praktijkgericht en zeer zinvol!”

Dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt!

SWVVO3006Kleurenbalk_opzekop